Jeg er
ambivalent. På den ene side, så minder blomkål mig mest om noget, der er blevet
kogt sammen med kartofler og gulerødder og serveret med sovs og karbonader –
ikke lige min livret.
Ideen om gammeldags blomkål tiltaler mig ikke...
På den anden side, så er blomkål sundt og bestemt
mættende. Og hvis det kan gå i stedet for nogle af de tomme kylhydrater, der
bare fylder, så er det jo ret fantastisk.
Så nu har jeg
tænkt mig at prøve det af!
Pizzaen med
blomkålsbund var første forsøg (se fasteopskrift nr. 16) og blev ret vellykket.
Næste forsøg skal boller i karry med blomkålsris og dernæst tænker jeg at springe ud i en ærte-risotto med blomkålsris.
Jeg vil også
forsøge mig med blomkålsgratin og med sushi med blomkålsris. Derudover har jeg
tænkt mig at afprøve blomkålspure som et alternativ til en kartoffelmos under
en gryderet og jer skal også prøve at lave blomkålskroketter i ovnen som
alternativt tilbehør til en kødret i stedet for de grønne bønner, jeg ellers
forfalder til.
Men første step
for at komme i gang med projekt blomkål er, at jeg skal have købt mig sådan et.
Det tror jeg aldrig tidligere er sket i al den tid, jeg selv har stået for indkøbet til køleskabet. Jeg
gælder mig til at se, hvad projektet munder ud i – om ikke andet, bliver det
sjovt at udforske blomkålets muligheder og begrænsninger.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar