Jeg havde en rest af nogle jordskokker liggende, der trængte til at blive brugt. Egentligt havde jeg tænkt dem til en jordskokkepuré, men jeg fik det aldrig lige lavet. Og helt ærligt, så er det at skrælle jordskokker MEGET højt på listen over ting, jeg ikke synes er sjovt i et køkken...
I stedet er de nu blevet til en omgang rustikke flødestuvede jordskokker.
Ingredienser:
Halv pose jordskokker (500 g, 365 kcal)
1 flaske Maizena creme fine, 7% (2,5 dl, 223 kcal)
2 små løg (100 g, 38 kcal)
Salt og peber
I alt kcal, 616 kcal. Der er nok til 2 omgange aftensmad.
How to:
Jordskokkerne skrubbes med en grydesvamp og de værste "knuder" skæres af med en kniv. Jordskokkerne skæres i grove tern, ca. 1x1 cm.
Løget skæres i fine stykker.
Det hele hældes op i et ildfastfad. Fløden hældes over.
Der krydres med salt og peber.
Fadet sættes i ovnen ved ca. 175 grader.
Efter 45 min vendes Jordskokkerne. Derefter skal de have ca. 30 min mere. Prøv at stikke i dem med en gaffel før de tages ud for at sikre, at de er møre.
Jordskokkerne har en lækker cremet konsistens- lidt ala flødekartofler, men jeg synes smagen af dem er meget mere interessant. En anden fordel i forhold til flødekartofler er, at jordskokker har et lavt glykæmisk indeks, hvilket gør, at de ikke påvirker blodsukkeret på samme måde som kartofler! Retten kan krydres med muskatnød, hvis man er til det...
Jeg påtænker at spise Jordskokkerne med røget svinemørbrad og en masse grønne bønner og med lidt feta...
Røget mørbrad (80 g, 88 kcal)
Feta smuldret (25 g, 58 kcal)
Grønne bønner (200 g, 50 kcal)
I alt for måltidet, 504 kcal
Ingen kommentarer:
Send en kommentar