søndag den 9. marts 2014

Salat med ristet kylling og hvidløgsstegte tomater...

Fasteret nr. 32 blev til endnu en lækker og velsmagende salat..
 

Denne salat er fuld af smag og en sand og meget kalorielet lækkerbisken at slutte en fastedag med...

Salaten består af ruculasalat, ristet kylling, tzatziki og hvidløgsstegte tomater...

Først tzatziki 

Ingredienser:
1 dl skyr (100 g, 60 kcal)
1/3 agurk (100 g, 10 kcal)
1 fed hvidløg (3 g, 3 kcal)

How to:
Agurken rives på et rivejern- den grove side - og vendes med skyr og knust hvidløg. Der smages til med salt og peber og sættes på køl.

Dernæst de hvidløgsstegte tomater:

Ingredienser:
6 små blomme tomater eller cherryblommetomater (100 g, 20 kcal)
1 fed hvidløg (3 g, 3 kcal)

How to:
En pande med en god belægning tændes for fuldt blus. Tomaterne skæres i halve og hvidløget knuses i en hvidløgspresser. Hvidløget lægges lidt ovenpå hver tomat og presset meget forsigtigt ned i tomatens overflade. Når panden er helt varm lægges tomaterne med den skårne side ned af... Derved lukkes tomatens overflade med hvidløget. Tomaterne vendes forsigtigt med en madpincet og forbliver derved halve. Der krydres med salt og peber.

Når overfladen er let ristet er tomaterne klar til at lægge på tallerknen.

Den ristede kylling er enkelt;

Ingredienser:
1 pakke kylling i strimler (pakke fra Fakta med 150 g, 120 kcal)
1/2 dl vand

How to:
Kyllingen lægges på panden, der har været brugt til tomaterne. Der ristes lige kort og tomatrester i bunden af panden skrabes løs med en træpalletkniv. Derefter tilsættes lidt vand og panden "koges af" mens kyllingen er derpå... Det hele steger ved høj varme til væsken er fordampet og kyllingen er ristet.

Den sidste ingrediens er salaten (25 g rucula, 7 kcal)

Salaten skylles, duppes tør for væske og lægges på tallerknen med den varme kylling og de stegte tomater. Tzatzikien serveres ved siden af...
 
Kalorier i alt, 223...



Ingen kommentarer:

Send en kommentar