onsdag den 4. december 2013

Salat er ikke bare slankemad...

...Det kan være så meget mere!

Indrømmet, når man tænker slankekur, kan ordet salat let snige sig ind i ret mange menuforslag! Råkost og kaninføde er bare ikke lige mig! Heldigvis kan det også være en glimrende spise - eller det kan det i hvert tilfælde blive, hvis man gør sig umage og fokuserer på smagen og detaljerne...

Her er 2 forslag til yderst velsmagende salater, der gør sig glimrende til frokost... En salat med spicy barbecuekylling og en salat ægte italiensk inspireret med Carpaccio!

Salat med spicy barbequekylling:
Feldsalat (30 g, 10 kcal)
1 kyllingebryst i strimler (130 g, 132 kcal)
1 spsk barbecuesauce, røget (10 g, 12 kcal)
1 dl vand 
3 tomater i kvarte/både (50 g, 10 kcal)

I alt : 164 kcal

How to:
Salaten skylles og sættes til at dryppe af.
Kyllingebrystet (forstegt, var en rest i køleskabet) skæres i strimler og lægges på panden sammen med barbequesauce og vand. Steger indtil barbequesaucen karamelliserer... Herefter tilsættes tomatbådene.

Kyllingen lægges ovenpå salaten og så er der serveret...

Carpacciosalat:
Ingredienser:
Feldtsalat (30 g, 10 kcal)
Balsamicoglace (5 g, 13 kcal)
5-6 skiver Carpaccio (70 g, 75 kcal)
1 spsk Olivenolie (5 ml, 42 kcal)
Revet parmesan (10 g, 40 kcal)
3-4 cherryblommetomater (50 g, 10 kcal) 

Bruscetta(kan udelades, hvis man gerne vil gemme kalorierne til om aftnen)
2 små stykker fuldkornsflutes (30 g, 75 kcal)
Bruschettapesto (10 g, 26 kcal)

I alt: 294 kcal (uden bruscetta, 193 kcal)
 
How to:
To tynde skiver brød smøres med bruscettapesto og sættes i ovnen. Ristes til kanterne af brødet er helt sprøde... 
Feldsalat skylles og gøres klar.
Ovenpå hældes lidt balsamicoglace og der lægges nogle skiver carpaccio ud over... Overhældes med lidt olivenolie med citronsmag og der toppes med friskrevet parmesan og friske tomater i kvarte...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar