lørdag den 21. juni 2014

Tomat, tomat og atter tomat...

.... Som en klog mand (eller var det markedsføringschefen hos Beauvais?!) en gang har sagt det! 

Uanset hvad, er det devisen, jeg lever efter for tiden! På denne årstid smager tomaterne af sommer, solskin og sydlige himmelstrøg! De er smagfulde og lette st trylle om til et smagspift til næsten alle måltider...

I sidste uge havde de en kasse med 2 kg solmodne tomater i Bilka til 20 kr.! Det var ikke til at stå for...

Først blev det til pynt ovenpå en carpacciosalat...

Dernæst blev det til en tomatsalat...

Og efterfølgende endnu en tomatsalat, denne gang med bøffelmozerella (det er bare bedre i min optik!)

Så var der kun 1,5 kg tomater tilbage eller sådan noget... Nogle af dem blev lavet til langtidsbagte tomater...

Ingredienser;
Tomater - så mange du ønsker
Olivenolie
Groft salt
rosmarin (eller hvad du selv synes om)

How to:
Tomaterne skærres i halv og lægges på et stykke bagepapir på en bradepande. Dernæst hældes olivenolie over og det samme med salt og krydderier.... Det er svært at sige noget om doseringen. Tomaterne må på intet tidspunkt blive tørre og saltniveauet er efter smag og hvor kraftig saltsmag den salt, du anvender har... Det samme gælder rosmarin. Personligt er jeg helt tosset med rosmarin, så den omgang, vi lavede fik 3-5 hele grene...

Tomaterne sættes i ovnen ved 120 grader og så skal de bare stå i 6-8 timer... Tomaterne vendes efter ca. 4 timer. Smag eventuelt til med salt og hæld mere olie over, hvis de er ved at blive tørre...

Når tomaterne er bagt over det hele og begynder at rynke lidt og ligne soltørrede tomater, kan de tages ud af ovnen og hældes på et syætetøjsglas. Det smagte skønt varme, men faktisk synes jeg de var endnu bedre efter at have stået i køleskabet i et døgndrift og rigtig trukket smag til sig...

De vil i løbet af sommeren blive brugt som tilbehør, i salater, i sandwich, til min omelet, i pastaretter og bare som snack eller som del af en tapasplatte...

Her er de tilbehør til en pastaret med frisk spinat fra haven, vendt med hvidløg og parmesan, serveret med ramsløgskylling... Virkelig lækkert!

Og der er stadig flere tomater tilbage... Tænker at det er en glimrende anledning til en gang spaghetti og kødboller...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar