Natmad er en glimrende ting, når man har gæster og der er blevet indtaget
en øl eller 2 – men efter at have lavet denne hotdog til natmad på min
fødselsdag – til stor glæde for alle, men nok især mine hotdogs-elskende
mandlige venner – må jeg erkende, at Hotdogs er en overset spise, der bestemt
ikke kun behøves at blive serveret efter midnat og for folk, der har indtaget
alkohol… Til min næste fest skal vi mødes til hotdogs inden vi tager i byen…
Brød:
25 g. gær
1 spsk. honning
1 tsk. salt
5-6 dl. vand
500-600 g. mel (jeg bruger hvedemel, man kan bruge grahamsmel, men jeg
synes brødet bliver noget ”Klægt” af det)En stor håndfuld hørfrø
How To:
Gæren røres ud i vandet, honning og salt røres ud i vandet. Frøene hældes
i, melet hældes i. Det hele røres til en tyk havregrødsagtig dej og sættes i
køleskabet, min, 6 timer, men gerne natten over.
Ved bagning sættes ovnen på 225 grader. Dejen ”klattes” ud på bagepapir i
aflange klatter og sættes i ovnen. Efter 5 min skrues ovnen ned på 175 grader.
Bages i 8-10 min eller til de er gyldne.
Pølser: Jeg havde bare
købt nogle pølser med ostesmag fra langelænder, men næste gang denne gourmet
hotdog skal nydes, bliver det med pølser fra den lokale slagter…
Agurkesalat: (stor portion)
1 agurk (jeg lavede den til spiraler på min spiraliser for æstetikkens
skyld)
Marinade:
1 dl lager eddike1 dl. Vand
½ del sukker
1 tsk. Salt
½ friskkværnet peber
How to:
Ingredienserne til marinaden røres sammen til sukkeret er opløst og hældes over
agurken og sættes i køleskabet minimum en halv time før servering.
Resten af hotdoggen giver sig selv: Ketchup (mit var Alfreds & Katrines
fra Superbrugsen), sennep, remoulade (okay, den havde jeg ikke lige hjemmerørt
i denne omgang), revet løg (kan også med fordel laves til marinerede løg),
ristede løg… Alt efter smag og behag… Mine Hotdogs blev taget imod med næsten
stående applaus, så de kan varmt anbefales…
Ingen kommentarer:
Send en kommentar