torsdag den 10. oktober 2013

Ikke-fastedags opskrift nr. 4

Chili con carne med masser af smag...

1 kg oksekød
4-5 fed hvidløg knust
1 dl stærk kaffe
2 bouillonterninger
4 løg skåret i smalle både
2 af de store dåser tomatpasta 
5 små forskellige chilier snittet i helt små tern
Ca 1/2 dl whiskey
1 tsk spidskommen
2 røde snack peber skåret i strimler på tværs

2 dåser røde kidney bønner
25 g mørk chokolade

How to:
Kødet brunes, hvidløg tilsættes, de øvrige ingredienser tilsættes i den listede rækkefølge. Gem 1 spsk af de hakkede chilier til senere. Det hele står og simre og passer sig selv så længe som muligt...
Bønnerne tilsættes først en halv times tid før servering og chokoladen først umiddelbart inden...

Jeg havde fundet en opskrift på nettet, der gav inspiration og som serverede chilien med mangosalat, så det ville jeg også prøve, men jeg lavede min egen version...



Mangosalat
1 spsk blandet hakket chili (rest fra ovenstående)
1 rød snack peber i let små tern
1 mango i helt små tern
1 rødløg i helt små tern
Lidt citron saft

How to:
Mangosalaten blandes mens chilien simrer og sættes i køleskabet indtil den skal bruges...

Det hele serveres i skåle rygendes varmt med creme fraiche og groft brød...



Ovenstående var nok til 4 mand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar