mandag den 10. februar 2014

Fastemad og forårsfornemmelser...

Når vejret udenfor er gråt og trist kan jeg let få lyst til indehygge og varme sokker - helst krydret med varm kakao, hjemmebagte boller og godt selskab...

I stedet sørgede jeg på denne fastedag for at få en aftensmad med en masse grønsager og smag... 

Avocado pandekager med salat og kylling:
1 avocado (75 g, 145 kcal)
1/2 fed hvidløg (2 g, 2 kcal)
En lille håndfuld rucula (10 g, 2 kcal)
1 æg (50 g, 75 kcal)
Salt og peber

Steges i rapsolie (5 g, 41 kcal)

Pandekage i alt, 265 kcal

How to:
Avocadoen blendes sammen med æg, salt og peber... Når massen er jævn hældes rucula-salaten og hvidløg op i skålen og der blendes endnu en gang. Massen lægges i en cirkel på en medium varm pande med en god belægning...

Der lægges et stykke stanniol over og pandekagen steger til den er brun i kanten...

Pandekagen blev lidt skør på panden, så næste gang vil jeg lave den i ovnen... Så kan man også spare fedtstoffet!

Mens pandekagen steger klargøres fyldet. 
Halv pakke kylling, færdigstegt fra fakta (75 g, 60 kcal)

Salaten snittes;

En stor håndfuld rucula (20 g, 4 kcal)
4 tomater (50 g, 10 kcal)
Et stykke agurk i strimler (50 g, 5 kcal)
Et lille skalotteløg (50 g, 19 kcal)

Salat i alt, 38 kcal

Kan serveres med:
Karrydressing (20 g, 52 kcal)
Peanuts (10 g, 70 kcal)

Alt efter om man har brugt kalorier på andre måltider i løbet af dagen...

Dette måltid var 480 kcal i alt...

Det var dejligt med en lækker, mættende og smagfuld aftensmad efter en lang fastedag...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar