onsdag den 22. marts 2017

Smagsgivere...

Når man faster, mener jeg, at det er misforstået, at man skal spise mad, der smager af slankemad. Hvis man holder en forholdsvis kaloriefattig base i sine måltider, f.eks. en suppe på brocolli (32 kcal pr. 100 g), Grønne bønner i stedet for kartofler (25 kcal pr. 100 g) eller fritter af butternutsquash (40 kcal pr. 100 g) eller salat med babyspinat (25 kcal pr. 100 g), da er der også plads til at skeje ud med ingredienser, der giver smag. Når man spiser mad, der smager godt, får man mættet sine smagsløg. Jeg tror således på, at der derved bliver længere hen forbi slikskuffen eller slik skabet - eller hen for at se, hvad der sker i køleskabet.

Jeg har tidligere her på bloggen præsenteret jer for nogle af de smagsgivere jeg bruger. Herunder stegte tomater og Tzatziki.

Derudover har jeg køb syltede peberfrugter i REMA 1000 (37 kcal pr. 100 g), salsasauce (ca. 35-37 kcal pr. 100 g) og masse af friske krydderurter, som jeg ikke tæller kalorierne på, da de nærmest intet vejer.


Jeg giver her mit bud på en række yderligere smagsgivere:

Rugbrødsknasere
Jeg bruger dem som drys på salat eller suppe.

                                   
6 portioner

3 skiver rugbrød af 50 g (150 g, 369 kcal) - jeg har valgt noget med rigtig mange kerner
2 tsk olivenolie/rapsolie (ca. 10 ml, 82 kcal)
vand
salt

I alt, 451 kcal, pr. portion, 75 kcal.

How to:
Rugbrødsskiverne hakkes i små stykker og lægges på et stykke bagepapir. Derefter hældes olien ud over, sammen med ca. 2 håndfulde vand og vendes med salt.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca 20-25 minutter. Vendes undervejs.

Sørg for at vende dem lige når de kommer ud af ovnen, så de ikke bliver bløde.
Syltede rødløg
Tilbehør, flere portioner

5-6 store rødløg (ca. 300 gram, 114 kcal)
Vand, ca. 2 dl.
Eddike (1 dl., ca 20 kcal)
2 spsk sukker (10 gram, ca. 40 kcal)
Salt og peber

How to:
Rødløgene skrælles og skæres i helt tynde skiver, eventuelt på et mandolinjern.
Derefter lægges løgene i et glas med tætsluttende låg.

Marinaden blandes ved opløse sukkeret i eddike. Vandet koges og hældes over. Ønskes mere vædde tilsættes blot mere vand. Smages til med salt og peber.

Marinaden hældes over løgene så det er dækket. Sættes i køleskabet og er klar efter en halv times tid. Bedst efter ca. 1 døgn. Løgene kan holde i ca. 3 uger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar