onsdag den 22. marts 2017

Snacks på fastedage

For mig er det nødvendigt, at mine fastedage ikke bliver for sure. Derfor har jeg forsøgt at finde en række snacks, der også må spises på fastedage.

Grønsagsstave med dip
2 portioner
1,5 dl Skyr (1 dl, 60 kcal)
Holidaydip (1 brev fra Kims er 17 g, svarende til 50 kcal)

Kalorier for dippen alene, 140 - svarende til 70 kcal per portion.

Dertil grønsagsstave:
100 g agurk, 10 gram
100 g gulerod, 34 kcal
100 g peberfrugt, 30 kcal

TIP: skær grønsagsstavene i tyndere stave end du ellers ville gøre. Så kan du få lov til at dyppe flere gange.

I alt 214 kcal, per portion, 107 kcal

Rugbrødsstænger
3 portioner

3 skiver rugbrød af 50 g (150 g, 369 kcal) her er brugt Kohbergs kernerugbrød med 45% kerner og gryn.
1 tsk olivenolie/rapsolie (ca. 5 ml, 41 kcal)
vand
salt

How to:
Skær rugbrødsskiverne i stave og læg dem på et stykke bagepapir.
Bland vand og olie og pensl stavene med olieblandingen. drys med salt.

Stavene sættes i ovnen i 20 minutter, vendes efter 10.
Når stavene er færdige lægges de på en rist, så de ikke bliver bløde.

I alt, 410 kcal, per portion 137 kcal.

Kan eventuelt serveres med holidaydip (se herover) eller tzatziki (se her)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar